11 Ocak 2022 Salı

SHY-66 Modül Sınav Başvuruları Şubat 2022

Üniversitemiz Mustafapaşa ve Sabiha Gökçen yerleşkelerinde 25-26-27 Şubat 2022 tarihlerinde SHY-66 B1.1/B2/A1/A2 kategorilerinde modül sınavları yapılacaktır.
Modül Sınav başvurularınızı 10 Ocak 2022- 10 Şubat 2022 tarihleri arasında http://shy66.kapadokya.edu.tr/web sayfamızdan yapabilirsiniz.
10 Şubat 2022 Perşembe günü saat 23:59’dan sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Başvuru sürecinizin tamamlanabilmesi için ilgili internet sayfasından sınav başvurunuzu yapmanız ve sınav ücretini KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ hesabına yatırmanız gerekmektedir. Sadece para yatırmanız veya sistemden sınav başvurusu yapmanızla başvuru süreciniz tamamlanmaz.
İstanbul Sabiha Gökçen yerleşkemizde, Covid-19 ile mücadele kapsamında oluşturulan sınav kurallarına göre bir oturumda sınava katılabilecek aday sayısı 80 kişiyle sınırlıdır. Bu sebeple İstanbul Sabiha Gökçen yerleşkemizde bir modül sınavına 80 kişinin üzerinde başvuru olması halinde başvuruda bulunan ilk 80 kişi ilan edilen sınav tarihinde, diğer kişiler farklı saat ve tarihlerde sınava alınabilirler. Duyuru kuruluşumuz tarafından adaylara bizzat yapılacaktır. Sıralama adayların sistem başvuru tarih, saat verilerine göre yapılacaktır.

Önemli Notlar:

• Her bir modül sınav ücreti 150 TL (KDV Dahil) olup, Üniversitemiz mezun ve öğrencileri için %50 indirim uygulanacaktır.
• Adayların sınav ücretini KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ Garanti Bankası Ürgüp şubesi IBAN: TR10 0006 2001 0410 0006 2980 08 (Açıklama kısmına sadece sınava katılacak adayın adı-soyadı yazılmalıdır.) no.lu hesabına ilan edilen son başvuru tarihine kadar yatırmaları gerekmektedir. Hesap alıcı adına mutlaka “Kapadokya Üniversitesi” yazılmalıdır.
• Sınav takvimi için tıklayınız.
• Sınav sonuçları en geç 13 Mart 2022 tarihinde shy66.kapadokya.edu.tr adresinde açıklanacaktır.
• Sınava girecek adaylar yatırmış oldukları sınav ücretlerinin, iadeleri veya bir sonraki sınav takviminde kullanılmasını kuruluşumuzdan talep edebilirler. Bu konuda duyuru ve başvuru koşulları shy66.kapadokya.edu.tr adresinden ilan edilmiştir.
• Ücret iadesi veya bir sonraki sınavda kullanma taleplerinin , en geç 12 Şubat 2022 Cumartesi günü saat 23:59’a kadar sistem üzerinden yapılması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan talepler kabul edilmeyecektir.
• COVID-19 salgını sebebiyle karantinaya giren adayların ilgili kanıtları sunması halinde ücret iadeleri veya bir sonraki sınavda kullanma talepleri, sınavdan önce yapılması koşulu ile gün sınırlaması olmaksızın kabul edilecektir.
• Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlarla ilgili detaylı bilgi shy66.kapadokya.edu.tr adresinde yer almaktadır ve yapılacak itirazlarda izlenecek yol ayrıntılı olarak ilgili sayfamızda belirtilmiştir. Aksi şekilde yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmaz. Sınav itirazları için son tarih 20 Mart 2022’dir.Sınav itirazı hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.
• Ücret iadeleri veya bir sonraki sınavda kullanma talepleri için tıklayınız.

Adaylar, başarılı oldukları modüle ait sertifikalarını sistem üzerinden kendileri alabileceklerdir.
• Adaylar sertifikalarını 27.03.2022 tarihinden itibaren alabileceklerdir.
Sisteme giriş yaptıktan sonra "Aday İşlemleri" menüsünde bulunan "Belgelerim" sekmesinden takip ederek sertifikanıza ulaşabilirsiniz.
Lütfen, kâğıt israfını engelleyerek ormanlarımızı koruyalım!
• Üniversitemizin düzenleyeceği modül sınavlarının dili Türkçe’dir. (Ancak yapılacak sınavlarda sorulacak her soru TTS (Total Training Support) dokümanı referans alınarak hazırlanmış olup, adaylara Türkçe çalışma dokümanı üniversitemiz tarafından verilememektedir.)
Sınava girecek adayların “HES Kodu” almaları ve ibraz etmeleri zorunludur.
HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.


SINAVLARDA ALINACAK KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Sınava katılacak olan tüm adaylar aşağıda belirtilen Güvenli Kampüs Uyum Taahhütnamesini sınav başvurusu sırasında elektronik ortamda onay vererek taahhüt ederler.
Güvenli Kampüs hakkında bilgi almak için tıklayınız.
Güvenli Kampüs kapsamında uyulması gereken kurallar için tıklayınız.

COVİD-19 ÖNLEMLERİNE UYUM TAAHHÜTNAMESİ

Kapadokya Üniversitesinde “GÜVENLİ KAMPÜS” kapsamında ve İçişleri Bakanlığının 20.08.2021 tarihli genelgesi uyarınca aşağıda yer alan önlemler alınacaktır:
1.Kapadokya Üniversitesi Nevşehir (Ürgüp, Mustafapaşa, Uçhisar) ve İstanbul (Sabiha Gökçen) yerleşke/bina girişlerinde görevli personel tarafından ateş ölçümü yapılacak, ateşi 38.0˚C ve üzerinde olan kişiler alınmayacaktır.
2.Kapadokya Üniversitesi Nevşehir (Ürgüp, Mustafapaşa, Uçhisar) ve İstanbul (Sabiha Gökçen) yerleşke girişlerinde HES kodu üzerinden kişilerin sorgulaması yapılacaktır.
3.Katılımcılar kuralına uygun maske takmalı ve çıkarmamalıdır.
4.Bina girişleri, koridorlar, derslikler vb. tüm alanlarda fiziksel mesafe korunmalı, giriş ve çıkışlarda da fiziksel mesafe kurallarına uyulmalıdır.
5.Ders/eğitim/sınav/etkinliklerde kullanacak kırtasiye malzemelerini yanlarında getirmeli, kişiye özel kullanılmalıdır.
6.Kapalı alanlarda her dört metrekareye bir kişi olacak şekilde yapılan düzenlemelere uyulmalı ve ders/eğitim/sınav/etkinlik süresince aynı yerde oturulmalıdır.
Bu çerçevede Kapadokya Üniversitesi tarafından Nevşehir (Ürgüp, Mustafapaşa, Uçhisar) ve İstanbul (Sabiha Gökçen) yerleşkelerinde düzenlenecek olan ders/eğitim/sınav/etkinlik süresince Güvenli Kampüs kapsamında oluşturulan düzen ve tanımlanan kurallar ile İçişleri Bakanlığının 20.08.2021 tarihli genelgesinin gereklerine uygun hareket edeceğimi; aksi halde ders/eğitim/sınav/etkinliklere alınmayacağımı bildiğimi beyan eder; ders/eğitim/sınav/etkinliklere alınmamaktan kaynaklı hak kayıplarından dolayı hiçbir şart ve koşulda Kapadokya Üniversitesini sorumlu tutmayacağımı kabul ve taahhüt ederim.
Okudum, anladım, kabul ettim.

SINAV KURALLARI

Sınava girecek olan tüm katılımcıların;
1. Sınav günü belirtilen saatte sınav merkezinde hazır bulunmak, yanında fotoğraflı kimlik belgesi bulundurmak ve istendiğinde sınav değerlendirme komisyonuna göstermek zorundadır.
2. Sınava sivil kıyafetle girilir. Görev gereği kullanılan araç veya gereçle sınavda yardımına başvurulabilecek; müsvedde kağıt, sınav konuları ile ilgili kitap veya doküman, cetvel, hesap makinesi veya fonksiyonlu saat, cep telefonu, programlanabilir bilgisayar vb. hiçbir eşyayla sınav salonuna girilemez.
3. Sınav süresince görevlilerle ve diğer adaylarla konuşmak, soru sormak, bilgi alışverişinde bulunmak, silgi veya kalem değiştirmek, soruları bir yere yazarak salondan çıkmak, sigara içmek ve başkalarını rahatsız edecek şekilde sesler çıkarmak yasaktır.
4. Sınava on beş dakikadan fazla geciken aday sınava alınmaz. Sınav başladıktan sonra ilk on beş dakika içerisinde adaylar sınav salonunu terk edemezler.
5. Herhangi bir sınav esnasında kopya çekme girişiminde bulunan veya kopya çekerken yakalanan aday veya adaylar hakkında kopya tutanağı tutulur ve sınavı geçersiz sayılır. Bu kopya tutanakları 3 iş günü içinde SHGM’ye bildirilir. Bu adaylar, kopya çektiklerinin tespit edilmiş olduğu sınav gününden itibaren on iki ay süreyle hiçbir sınava alınmazlar.
6. Sınav salonunda kalan son iki adaydan biri sınavını biterse bile, diğer adayın sınavı bitinceye kadar veya sınav süresinin bitimine kadar sınav salonundan ayrılamaz ve sınav en az iki öğrenci ile bitirilir.
7. Sınavda kullanacakları kırtasiye malzemelerini yanlarında getirmesi, zorunludur.

Geri