08 Mart 2021 Pazartesi

2021 Nisan-Mayıs Sınavları hk.

SHY-66 Hava Aracı Bakım Personeli Lisansı Modül Sınav Başvuruları (Nisan-Mayıs 2021)
Üniversitemiz Mustafapaşa ve Sabiha Gökçen yerleşkelerinde 27-28-29 Nisan 2021 tarihlerinde SHY-66 B1.1/B2/A1/A2 kategorilerinde modül sınavları yapılacaktır.
Sabiha Gökçen yerleşkemizde, Covid-19 ile mücadele kapsamında oluşturulan sınav kurallarına göre bir oturumda sınava katılabilecek aday sayısı 80 kişiyle sınırlıdır. Bu sebeple Sabiha Gökçen yerleşkemizde bir modül sınavına 80 kişinin üzerinde başvuru olması halinde başvuruda bulunan ilk 80 kişi ilan edilen sınav tarihinde, diğer kişiler 30 Nisan 2021 tarihinde açılacak ek sınava alınacaktır. Sıralama adayların sistem başvuru tarih, saat verilerine göre yapılacaktır.
Sizlerden gelen yoğun talep üzerine, 11 Mayıs 2021 tarihinde sadece Modül 7-9-10 yazılı (essay) sınavlarını içeren ikinci bir sınav dönemi olacaktır. (*,**)
* 27-28-29 Nisan 2021 tarihinde yazılı (essay) sınavına katılan adaylar 90 gün sınırından dolayı 11 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan yazılı (essay) sınavlarına katılamayacaklardır.

** 11 Mayıs 2021 tarihinde düzenlenecek olan yazılı (essay) modül sınavlarının açılabilmesi için, bir modül sınavına en az 7 kişi başvurmalıdır. Aksi takdirde sınav açılmayacaktır.
Modül sınavlarına ait başvurular 05.03.2021- 09.04.2021 tarihleri arasında http://shy66.kapadokya.edu.tr adresinden online olarak yapılacaktır.

Önemli Notlar:
• Her bir modül sınav ücreti 120 TL (KDV Dahil) olup Üniversitemiz mezun ve öğrencileri için %50 indirim uygulanacaktır.
• Garanti Bankası Ürgüp şubesi IBAN: TR10 0006 2001 0410 0006 2980 08 (Açıklama kısmına sadece sınava katılacak adayın adı-soyadı yazılmalıdır.) no.lu hesaba yatırmaları gerekmektedir. Hesap alıcı adına mutlaka “Kapadokya Üniversitesi” yazılmalıdır.
• Sınav sonuçları en geç 17.05.2021 tarihinde shy66.kapadokya.edu.tr adresinde açıklanacaktır.
• Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlarla ilgili detaylı bilgi shy66.kapadokya.edu.tr adresinde yer almaktadır ve yapılacak itirazlarda izlenecek yol ayrıntılı olarak ilgili sayfamızda belirtilmiştir. Aksi şekilde yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmaz. Sınav itirazları için son tarih 20.05.2021’dir.
• Sınava girecek adaylar yatırmış oldukları sınav ücretlerinin, iadeleri veya bir sonraki sınav takviminde kullanılmasını kuruluşumuzdan talep edebilirler. Modül sınavlarına girecek adaylara ait bilgiler sınav haftası başlamadan 10 gün önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne bildirilmektedir. Talep şartları bu kural çerçevesinde belirlenmiştir.
o Talep şartları;
1- Ücret iadesi veya bir sonraki sınavda kullanma talebinin, sınav tarihinden en geç 10 gün önce sistem üzerinden yapılması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan talepler kabul edilmeyecektir.

 COVID-19 salgını sebebiyle karantinaya giren adayların ilgili kanıtları sunması halinde ücret iadeleri veya bir sonraki sınavda kullanma talepleri, sınavdan önce yapılması koşulu ile gün sınırlaması olmaksızın kabul edilecektir.

2- Sınav ücret iade veya bir sonraki sınavda kullanma talebi “shy66.kapadokya.edu.tr” adresi “Destek” modülü üzerinden yapılmalıdır. Destek modülünde yer alan;
 “Konu” başlığına “Sınav Ücret İadesi” veya “Ücretin bir sonraki sınavda kullanma talebi” yazılması,

 “Mesaj” başlığına ücret iade talebi söz konusu ise adaya ait IBAN bilgilerinin yazılması gerekmektedir. Ücretin bir sonraki sınavda kullanma talebi durumunda ise mesaj bölümüne ilgili talebin açık ve net şekilde yazılması,

 “Dosya” sekmesi bölümüne sınav ücretinin yatırıldığını gösteren dekontun yüklenmesi gerekmektedir.

3- İade veya bir sonraki sınavda kullanma talepleri otomasyon sistemi üzerinden cevaplandırılacaktır.

4- Modül sınav ücret iade talepleri modül sınavlarının tamamlanmasını takiben komisyon tarafından incelenecek ve onaylanan iade talepleri 7 (yedi) iş günü içerisinde gerçekleşecektir.

• Adaylar, başarılı oldukları modüle ait sertifikalarını sistem üzerinden kendileri alabileceklerdir.
Sisteme giriş yaptıktan sonra "Aday İşlemleri" menüsünde bulunan "Belgelerim" sekmesinden takip ederek sertifikanıza ulaşabilirsiniz.
Lütfen, kağıt israfını engelleyerek ormanlarımızı koruyalım!
• Üniversitemizin düzenleyeceği modül sınavlarının dili Türkçe’dir. (Ancak yapılacak sınavlarda sorulacak her soru TTS (Total Training Support) dokümanı referans alınarak hazırlanmış olup, adaylara Türkçe çalışma dokümanı üniversitemiz tarafından verilememektedir.)
• Modül sınavına katılacak adayların, modül sınavlarına en iyi şekilde hazırlanmalarını hedefleyen modül sınav hazırlık kurslarımız hakkında bilgi almak için tıklayınız.
Modül sınav kurslarımızda örnek soru çözümleri üzerinden konu anlatımı yapılmakta olup, hiçbir şekilde sınav geçme garantisi vermez.

Modül sınav takvimi için tıklayınız.

SINAVLARDA ALINACAK KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ
Üniversitemiz Yeni Koronavirus Salgını Danışma Komisyonu (Kov Kom) tarafından alınan kararlar doğrultusunda sınava katılacak olan tüm adaylar aşağıda belirtilen ilave sınav kurallarına uyacaklarını, sınav başvurusu sırasında aşağıda yazılı taahhütnameye elektronik ortamda onay vererek taahhüt ederler.
Ayrıca sınava girecek adayların “HES Kodu” almaları ve ibraz etmeleri zorunludur.
HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.
Kapadokya Üniversitesi tarafından Mustafapaşa- Ürgüp/ Nevşehir ve Sabiha Gökçen/ İstanbul yerleşkelerinde 27-28-29-30 Nisan ve/veya 11 Mayıs 2021 tarihlerinde SHY-66 B1.1/B2/A1/A2 kategorilerinde düzenlenecek olan başvuruda bulunduğum ve katılacağım SHY-66 Hava Aracı Bakım Personeli Lisansı Modül Sınavları ile ilgili olarak,
Kapadokya Üniversitesi Yeni Koronavirüs Salgını Danışma Komisyonu (KOV KOM) tarafından belirlenen ve aşağıda 15 madde halinde verilen kuralları okuduğumu, anladığımı, bu kurallara uymamam halinde sınavlara alınmayacağımı bildiğimi beyan eder; bu kurallara uymamam halinde sınavlara alınmamaktan kaynaklı hak kayıplarından hiçbir şart ve koşulda Kapadokya Üniversitesini sorumlu tutmayacağımı taahhüt ederim.

SINAV KURALLARI
Sınava girecek olan tüm katılımcıların;
1. Sınavın yapılacağı binanın girişine konan dezenfektan paspasını kullanarak ayakkabılarını dezenfekte etmesi,
2. Yeme- içme (yeme- içme sadece bu faaliyet için düzenlemiş alanda yapılabilir) alanı dışında tüm alanlarda ve sınav süresince burun ve ağız kapalı olacak şekilde maske takması,
Maske takmayan ve maskeyi uygun şekilde kullanmayan katılımcılar sınav salonuna alınmayacak, sınav salonuna alınıp bu kuralı ihlal edenler salondan çıkartılacaktır.
3. Bina girişleri, koridorlar vb. tüm alanlara yerleştirilen 1,5 metrelik sosyal mesafeyi koruma amaçlı işaretlere uygun hareket etmesi,
4. Sınav salonu, yeme-içme alanı gibi kapalı alanlarda her dört metrekareye bir kişi olacak şekilde yapılan düzenlemelere harfiyen uyması,
5. Sınavda kullanacakları kırtasiye malzemelerini yanlarında getirmesi,
zorunludur.
Katılımcıların;
6. Birbirlerinden kalem, silgi alışverişi yapmaları,
7. Sınav salonuna telefon getirmeleri,
yasaktır.
8. Bina girişinde görevli personel tarafından termal ateş ölçer ile tüm katılımcıların ateşi ölçülecektir. Ateşi 37,5 derece ve üzerinde çıkan katılımcılar sınava alınmayacak, Covid 19 Rt-PCR testi için en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecektir.
9. Klimalar dışarıdan %100 temiz hava alacak şekilde, fan hızı düşük tutularak çalıştırılacaktır.
10. Her sınav oturumu sonrası 30 dakika ara verilecek, sınav salonları havalandırılacak, temizlik personeli tarafından hipoklorit içeren solüsyonlarla yer ve yüzey temizliği yapılacaktır. Bu esnada tüm katılımcıların bina dışına çıkması zorunludur.
Kafeterya, kantin gibi sosyal alanlarda;
11. Masalar çapraz pozisyonda, masalar arası 1,5 metre, sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde konumlandırılacaktır. Katılımcıların bu düzenlemelere uygun hareket etmeleri gerekmektedir.
12. Kahve, çay ve tüm içecekler ile raflarda ve dolaplarda vb. bulunan ürünlerin servisleri sadece görevli personel tarafından yapılacaktır. Tüm bu ürünler katılımcıların kolaylıkla erişebileceği yerlerde bulunsa dahi görevli personel dışındakilerin temas etmesi yasaktır.
13. Açık ürünler paketlenerek satılacaktır.
14. Öğle yemeği satın almak isteyenlere yemek, kumanya şeklinde ve görevli personel tarafından dağıtılacaktır.
15. Katılımcılar alışverişlerini sadece temassız ödeme özelliği olan kartlarla yapabileceklerdir.

Okudum, anladım, kabul ettim.

 

Geri